Для розвитку виноградарства та виноробства АПК розроблено новий законопроект

Новий проект Elon Musk та The Pentagon: надшвидкісна транспортна ракета
15.10.2020
Результат аудиту країни та стратегія економічного розвитку 2021-2030
21.10.2020
Show all
Для розвитку виноградарства та виноробства АПК розроблено новий законопроект

Пошук / Search

Для розвитку виноградарства та виноробства АПК розроблено новий законопроект

19 жовтня 2020 року Міністрество розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо розвитку виноградарства та виноробства».

Даний законопроект розроблено з метою дерегуляції деяких процесів, пов’язаних з виготовленням виноградних вин малими виробниками виноробної продукції та розвитку виноградарства і виноробства України, та направлений на розвиток виноградарства та виноробства Агросектору України.

Як зазначалося нами раніше, Кабінет Міністрів України разом з Презендентом України та Верховною радою України націлені на розвиток Агросектору України.

Нагадаємо, що в Україні з’явилося ще одне свято:

День виноградаря і винороба, що відзначатиметься у другу неділю листопада”

Цьогоріч свято припадає на 8 листопада.

Президент України зазначив, що це символічний крок, який підкреслює повагу до цієї професії.

Проектом Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо розвитку виноградарства та виноробства» пропонується внесення змін до Податкового кодексу України та Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального», «Про виноград та виноградне вино» та «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» шляхом доповнення та змін їх положень нормами, що стосуються виключення з підакцизних товарів вин натуральних без додання спирту та відповідно їх маркування марками акцизного податку, використання у виробництві придбаних плодів, ягід, винограду, меду малими виробництвами виноробної продукції, розлив виноробної продукції у тару, звітності малими виробництвами виноробної продукції, обмеження щодо надання державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції, залучення сімейними фермерськими господарствами кваліфікованих найманих працівників.

За пояснювальною запискою до Законопроекту, вино є одним з найдавніших напоїв створених людиною, а виноробна галузь в світі користується не лише популярністю і повагою, але й належним ставленням до неї з боку держави.

В той час, коли полиці вітчизняних магазинів переповнені імпортними винами та винами, виготовленими гігантами української промисловості, вкрай важко та майже неможливо знайти продукцію малих виробників вітчизняної виноробної продукції. Коли світовий ринок повниться винами з виноградників малих виробників Тоскани, Бордо, Бургундії, просторів Алазанської долини, Ломбардії, Севільї та інших, малим виробникам Одещини, Херсонщини, Миколаївщини, Закарпаття та інших областей України складно не те що вийти принаймні на вітчизняний ринок, але вкрай важко навіть розпочати процеси виробництва вина та підтримувати існуючі.

Малі виробники виноробної продукції в Україні стикаються сьогодні із необґрунтованими складнощами, які полягають у невиправданому обмеженні використання лише власно вирощеного винограду та площі виноградників і це з огляду на те, що виноград є досить чутливою культурою і нерідко господарства стикаються з неврожаями та іншими негараздами. 

Виробникам також необхідно щомісячно подавати звітність, яка не несе жодного податкового навантаження, а є по-суті статистичною, однак процеси пов’язані з її заповненням та поданням є невиправдано довгими та складними, на чому регулярно наголошують представники галузі.

Абсурдним за своєю суттю є той факт, коли ставка акцизу становить 0,01 гривню за літр, а акцизна марка натомість коштує 0,19 гривень. Для порівняння, для товарів пивної продукції відсутня вимога нанесення акцизної марки.

У країнах ЄС вина виноградні натуральні не підлягають маркуванню марками акцизного податку і самі вина відносяться до групи харчових продуктів, а не до алкогольних напоїв. Використання марки акцизного податку на вітчизняні столові вина, вартість якої у 19 разів перевищує вартість самого податку, щонайменше викликає подив.

Наступною проблемою є застарілість національних стандартів щодо розливу виноробної продукції у виключно скляну тару, в той час коли передові країни-виробники вин дозволяють розлив у металеві банки із харчового алюмінію.

Під час розпаювання земель сільськогосподарського призначення значна частка населення отримала паї в розмірах менше 2 га. Водночас статтею 121 Земельного кодексу України встановлено право громадян України на отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства в розмірі до 2 га. Враховуючи вказане, значна частка громадян України не має можливості зареєструватися як сімейне фермерське господарство, оскільки має у власності менше 2 га землі.

Так, за інформацією Держгеокадастру України середній земельний пай в Україні становить 1,05 гектара.

Внесення запропонованих законопроєктом змін створить правові, економічні та соціальні передумови виходу в організований ринок громадян України, які мають земельні ділянки менше 2 га, шляхом реєстрації їх як сімейні фермерські господарства.

З метою усунення правової колізії та надання можливості сімейним фермерським господарствам залучати найманих працівників до сезонних робіт, пропонується внести зміни до Податкового кодексу України.

Так, статтями 1 та 27 Закону України «Про фермерське господарство» передбачено, що сімейні фермерські господарства можуть залучати для виконання сезонних та окремих робіт, які безпосередньо пов’язані з діяльністю господарства і потребують спеціальних знань чи навичок, інших громадян за трудовим договором (контрактом).     

Втім, відповідно до підпункту б підпункту 4 пункту 291.4 статті 291 ПКУ однією з умов перебування на спрощеній системі оподаткування для фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку 4 групи є невикористання праці найманих працівників.

З метою усунення правової колізії та надання можливості сімейним фермерським господарствам залучати кваліфікованих  найманих працівників (тимчасово) до сезонних робіт, вузькопрофільних фахівців (зокрема механізатор, агроном, зоотехнік тощо) пропонується доповнити Закон України «Про фермерське господарство» нормами щодо обмеження кількості найманих працівників – 10 особами.

Тому наразі такі важливі сфери як сімейні фермерські господарства та малі виробництва виноробної продукції належним чином не врегульовані. Враховуючи необхідність оновлення законодавства щодо виробництва натуральних вин без додання спирту, державного регулювання у сферах  сімейного фермерського господарства та малого виробництва виноробної продукції із урахуванням вимог вітчизняних виробників та європейського законодавства, Мінекономіки, впроваджуючи практики регулювання виробництва виноробної продукції провідних виноградарсько-виноробних країн світу, пропонує врегулювати ці питання шляхом внесення змін до ряду законодавчих актів у сфері вирощування винограду , виробництва та обігу натуральних вин без додання спирту.

Основні положення Законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо розвитку виноградарства та виноробства»:

  1. виключити з підакцизних товарів звичайні (неігристі) вина, сусло виноградне, зброджені напої, фактична міцність яких вища за 1,2 відсотка об’ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 15 відсотків об’ємних одиниць етилового спирту, за умови що етиловий спирт, який міститься у готовому продукті, має повністю ферментне (ендогенне) походження;
  2. регулювання виробництва та обігу вин натуральних без додання спирту у зв’язку із виключенням їх з підакцизних товарів;
  3. зняти обмеження для малих виробництв виноробної продукції щодо використання у виробництві придбаних плодів, ягід, винограду, меду;
  4. дозволити розлив виноробної продукції, зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць у металеві банки із харчового алюмінію;
  5. встановити, що звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв подається малими виробництвами виноробної продукції щорічно, замість щомісячної звітності;
  6. зняти обмеження щодо надання державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції, як суб’єктам малого і середнього підприємництва;
  7. залучення сімейними фермерськими господарствами кваліфікованих  найманих працівників (тимчасово) до сезонних робіт, вузькопрофільних фахівців (зокрема механізатор, агроном, зоотехнік тощо).

Прийняття проекту Закону сприятиме:

  • збільшенню виробництва вин натуральних без додання спирту суб’єктами господарювання усіх форм власності;
  • створенню умов для збільшення обсягів виробництва та розширення асортименту якісної виноробної продукції місцевості;
  • вдосконаленню нормативно-правового врегулювання питань виробництва вин натуральних без додання спирту, звітності малими виробництвами виноробної продукції, розливу виноробної продукції у тару, державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції, залучення сімейними фермерськими господарствами кваліфікованих найманих працівників (тимчасово) до сезонних робіт, вузькопрофільних фахівців (зокрема механізатор, агроном, зоотехнік тощо).
Інфографіка прогнозованого впливу на ключові інтереси усіх зацікавлених сторін
Зацікавлені сторониКлючовий інтересОчікуваний короткостроковий вплив (до року) та середньостроковий вплив (більше року) позитивний чи негативний на ключовий інтерес із зазначенням передбачуваної динаміки змін основних показниківПояснення (чому саме реалізація акту призведе до очікуваних впливів)
ДержаваОновлення законодавства щодо державного регулювання у сфері виробництва, обігу, маркування вин натуральних без додання спирту, малого виробництва виноробної продукції, розливу виноробної продукції у тару, звітності малими виробництвами виноробної продукції, державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції, діяльності сімейних фермерських господарств.  Позитивний (+)



Прийняття Закону України сприятиме законодавчому врегулюванню питань  виробництва, обігу, маркування вин натуральних без додання спирту, малого виробництва виноробної продукції, розливу виноробної продукції у тару, звітності малими виробництвами виноробної продукції, державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції, діяльності сімейних фермерських господарств.
Оператори ринкуЗбільшення обсягів виробництва та асортименту вин натуральних без додання спирту.   Створення умов діяльності малих виробництв виноробної продукції та сімейних фермерських господарств. Зміцнення конкурентоспроможності на вітчизняному та зовнішньому ринках.Позитивний (+)    Дерегуляція та спрощення умов ведення господарської діяльності у сфері виноградарства та виноробства
СпоживачіЗабезпечення ринку безпечною, якісною  виноробною продукцією місцевості.Позитивний (+)    Виробництво обіг виноробної продукції, що виробляється малими виробництвами виноробної продукції на сучасному європейському рівні.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та буде введений в дію через три місяці з дня набрання ним чинності.

Читайте також про:

Про підтримку АПК України 2020 ми ще писали тут:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *