Для розвитку виноградарства та виноробства АПК розроблено новий законопроект

Новий проект Elon Musk та The Pentagon: надшвидкісна транспортна ракета
15.10.2020
Результат аудиту країни та стратегія економічного розвитку 2021-2030
21.10.2020
Show all
Для розвитку виноградарства та виноробства АПК розроблено новий законопроект

Пошук / Search

Для розвитку виноградарства та виноробства АПК розроблено новий законопроект

19 жовтня 2020 року Міністрество розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо розвитку виноградарства та виноробства».



Даний законопроект направлений на розвиток виноградарства та виноробства Агросектору України.

Як зазначалося нами раніше, Кабінет Міністрів України разом з Презендентом України та Верховною радою України націлені на розвиток Агросектору України.

Нагадаємо, що в Україні з’явилося ще одне свято:

«День виноградаря і винороба, що відзначатиметься у другу неділю листопада»

Цьогоріч свято припадає на 8 листопада.

Президент України зазначив, що це символічний крок, який підкреслює повагу до цієї професії.

Основні положення Законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо розвитку виноградарства та виноробства»:

  1. виключити з підакцизних товарів звичайні (неігристі) вина, сусло виноградне, зброджені напої, фактична міцність яких вища за 1,2 відсотка об’ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 15 відсотків об’ємних одиниць етилового спирту, за умови що етиловий спирт, який міститься у готовому продукті, має повністю ферментне (ендогенне) походження;
  2. регулювання виробництва та обігу вин натуральних без додання спирту у зв’язку із виключенням їх з підакцизних товарів;
  3. зняти обмеження для малих виробництв виноробної продукції щодо використання у виробництві придбаних плодів, ягід, винограду, меду;
  4. дозволити розлив виноробної продукції, зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць у металеві банки із харчового алюмінію;
  5. встановити, що звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв подається малими виробництвами виноробної продукції щорічно, замість щомісячної звітності;
  6. зняти обмеження щодо надання державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції, як суб’єктам малого і середнього підприємництва;
  7. залучення сімейними фермерськими господарствами кваліфікованих  найманих працівників (тимчасово) до сезонних робіт, вузькопрофільних фахівців (зокрема механізатор, агроном, зоотехнік тощо).



У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та буде введений в дію через три місяці з дня набрання ним чинності.

Про підтримку АПК України 2020 ми ще писали тут:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *